Zöld Nekézseny

A hívószó: Zöld Nekézseny


Új Hírcsatornát indítunk

Kedves tagjaink, barátaink, támogatóink!

Akik figyelemmel kísérik tevékenységünket, tudják / tudjátok, hogy Egyesületünk egyik fő céljának az élhető jövő és a fenntartható fejlődés elősegítését nevezte meg.

Emellett munkánkat minden évben egy-egy általunk fontosnak ítélt és sokakat foglalkoztató tartalom köré építjük fel, ilyen volt az egészség, a nemzedéki együttélés, vagy a nekézsenyi népzenei kultúra témaköre.

Néhány hónapja az idei év tematikájának/programjának összeállításakor napjaink legégetőbb problémája, természeti környezetünk állapota, s annak védelme került figyelmünk középpontjába.

Ezért választottuk az idei év fő hívószavának a Zöld Nekézseny témakört, melyben elképzeléseink szerint, tágan értelmezve a környezetvédelem fogalmát, időről-időre jelentkezünk olyan hírekkel, ötletekkel a világból, hazánkból, szűkebb pátriánkból, melyek mind ezt a célt szolgálják.

Mikor terveinket készítettük, még nem gondoltuk, hogy napjaink koronavírus járványa felülírja nemcsak a mi terveinket, hanem fenekestül felforgatja egész világunkat.

Most minden energiánkkal az emberi élet védelmére kell koncentrálnunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Földünk gyógyulása a jövőnk záloga.

Ezért most útnak indítjuk a Zöld Nekézseny Hírcsatornánkat.

2020. március 9.