Zöld Nekézseny Hírcsatorna 2022/3.

Klímaváltozás és szárazság/Aktuális téma

Érinti a klímaváltozás Magyarországot és a térséget? Ha igen, hogyan? Mik a jelen és a jövő legnagyobb kihívásai? Mit tehetünk ellene?

Hazai szakértők szerint Magyarország is bajban van!

Mit tehetünk egyénileg és közösen?

Hazai szakértők szerint Magyarország is bajban van: az Allianz Hungária támogatásával megvalósuló  Climate Chronicles háromrészes kisfilmsorozata szakértők, tudósok és civil szervezetek képviselői segítségével azt vizsgálja, hogy a hétköznapjainkra milyen hatást gyakorol a klímaváltozás most, és mi várható ezzel kapcsolatban a jövőben. Illetve mit tehetünk egyénileg és társadalmilag, hogy megelőzzük, enyhítsük és megakadályozzuk az egyre gyakoribb és intenzívebb környezeti katasztrófákat. Az Allianz Hungária támogatásával megvalósuló sorozat első, az aszály témáját feldolgozó része már elérhető a YouTube-on.

A „Klímaváltozás Magyarországon” első epizódja az aszályról és a vízhiányról szól, amelyek egyaránt óriási problémát jelentenek az ország számára. Természetes területek és élőhelyek pusztulnak el, emberi megélhetések mennek tönkre, és egész régiók szembesülnek az elsivatagosodással.

Olvasásra ajánlom: https://trademagazin.hu/hu/vizhiany-es-szarazsag-vajon-mit-okoz-meg-a-klimavaltozas-hazankban/

Ajánlom megtekintésre a sorozat első filmjét:

Van szárazság Magyarországon? | Klímaváltozás Magyarországon 1. rész – YouTube

Bánfalvi Lászlóné