Zöld Nekézseny Hírcsatorna 2023/2.

A Föld órája 2023

A Föld órája 2023

A Föld órája egy évente megrendezett esemény. A Természetvédelmi Világalap (WWF) szervezésében

idén március 25-én

kerül sor a bolygónk 60 perces ünneplésére. A  program 2007 óta egyesíti az embereket világszerte, több mint 190 országban.

Idén március utolsó szombatján a közösségek és a vállalkozások helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között lekapcsolják a villanyt, hogy ezzel is kifejezzék a Föld iránti gondoskodásukat és támogatásukat.

A világ minden táján arra ösztönzik az embereket, valamint a vállalatokat és a helyi hatóságokat, hogy egy órára kapcsolják le a villanyt otthonukban vagy épületükben.

A WWF szerint azonban a Föld órája elsősorban szimbolikus akció. A szervezet szerint ez egy olyan alkalom, amikor elgondolkodhatunk azon, hogy miket tehetünk a változás érdekében. Ez egy olyan esemény, amely az éghajlati válságra való kollektív, globális figyelemfelkeltést szolgálja. Emberek milliói csatlakoznak ahhoz, hogy közösen csökkentsük környezeti hatásainkat.

A WWF arra bátorítja a résztvevőket, hogy a világítás lekapcsolása mellett más, az éghajlatváltozás elleni fellépést elősegítő tevékenységekben is vegyenek részt.( https://greendex.hu/a-fold-oraja-2023/)

A https://foldoraja.hu/

web oldal 6 programot kínál , melyekkel bebizonyítható a nagyvilágnak, hogy a fenntartható életmód izgalmas is lehet és nem feltétlenül jár lemondásokkal. Érdemes kiválasztani egyet közülük, és jelezni az oldalon található “regisztrálok” gombra kattintva, hogy ki melyik időtöltésre vállalkozik.

A regisztrálók között még ajándékokat is kisorsolnak!

Adjunk egy órát a Földnek!

 

Bánfalvi Lászlóné