Zöld Nekézseny Hírcsatorna 2023/3. A Föld napja 2023

 

MA VAN A FÖLD NAPJA 2023 – ÁPRILIS 22.

 

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 33. magyar és az 53. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – legyen az idei Föld napja is önszerveződő, közösségépítő!

Tegyünk végre, kezdjük ma!

  • így kezdődik a Föld Napja Alapítvány cikke a honlapjukon, melyet érdemes teljes egészében elolvasni itt:

http://fna.hu/afoldnapja

Ajánlom még a Greendex online magazin cikkét, amely a fenntartható fejlődés környezeti, gazdasági és társadalmi vonatkozású kérdéseit, aktualitásait hivatott bemutatni:

  https://greendex.hu/igy-tehetsz-te-is-a-bolygo-egeszsegeert-fold-napja-2022/?amp&gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqncSQ2wqtuhCpa_6CQ0ROYrPutHo7ClZ3MJ8f

 

Bánfalvi Lászlóné