Népviseletben Nekézsenyben is!

 

népviselet napja 2

Immár 6. alkalommal kerül hazánkban megrendezésre a

Népviselet napja, idén a járványügyi korlátozások miatt rendhagyó módon.

A Pompás Napok – nevelés játékkal és mesével, valamint a Múltunk a jelenben csapata Hrágyel Dórával, az egy nap népviseletben kezdeményezés ötletgazdájával közösen egy online kihívást indított útjára.

A kihívás célja, hogy a 2015-ben először megrendezett Népviselet napja a korlátozások ellenére se maradjon el, és ki-ki a maga módján, de együtt megmutassuk a világnak milyen gyönyörű népviseletünk van.

A kezdeményezéshez határainkon innen és túl bárki csatlakozhat aki kedvet érez hozzá.

Így egyesületünk teljes szívvel és örömmel kapcsolódik be, és hívjuk az Együtt Nekézsenyért Egyesület tagjait, Nekézseny lakosait, vegyünk részt minél többen ebben az igazán szép kihívásban.

Szeretnénk egy szép fotókollázsban összerendezni a résztvevők fotóit, így arra kérünk mindenkit, aki kedvet érez, és holnap népviseletet ölt készítsen egy képet magáról és küldje el az egyuttnekezsenyert@gmail.com email címre, vagy töltse fel az egyesület facebook oldalára!

A kihívást indítók az alábbi ismertetőt osztották meg a részvétel szabályairól és

„A feladat:
Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya, mellény, blúz/ing vagy csak egy pántlika….) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Bátrabbak teljes viseletben is lehetnek a nap folyamán.
Az idén saját otthonainkban, családtagjainkkal tegyük ezt meg!
Ha meg szeretnéd mutatni, milyen kreatív voltál, készíts egy képet a ruhádról és töltsd fel ide az eseményhez helyszín megjelöléssel vagy küldd el a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy www,pompasnapok.blog.hu, blog felületén is megmutathassuk országnak világnak!

Használhatod a #nepviseletnapja #egynapnepviseletben kifejezéseket a kép szövegében. Arra figyelj, hogy ha többen vagytok a képen, minden esetben, a képen szereplő személy egyetértése szükséges a fotó megjelenítéséhez. Gyerekek esetén a szülők belegyezése és tudomása szükséges. „

(Forrás: Egy nap népviseletben 2020 esemény facebook oldala)

 

Fotók beküldési határideje: 2020. 04. 24. éjfél !!!

 

Ünnepeljük együtt a magyar népviselet napját! Öltözzünk minél többen népviseletbe! Várjuk a fényképeket!

Ne feledjük:

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.” (Jean Jaurés)

 

népviselet napja