Ünnepeljük együtt a magyar népviselet napját!

2015. április 24-én került először megrendezésre a Népviselet napja hazánkban, Hrágyel Dóra kezdeményezésére. Azóta minden évben e napon egyre többen és többen csatlakoznak határainkon innen és túl, hogy együtt ünnepeljék a magyar népviselet szépségét, gazdagságát, így is ápolva hagyományainkat.

Idén rendhagyó módon online zajlik az esemény, amelyhez egyesületünk is szívesen csatlakozott, felhívást intézve a nekézsenyi  és nem nekézsenyi lakosokhoz, öltözzenek népviseletbe és küldjék el nekünk fotóikat az egyuttnekezsenyert@gmail.com email címre, vagy az egyesület facebook oldalára 2020. április 24. éjfélig.

A fotókból kollázst készítünk, amelyet elküldünk a kihívás elindítóinak és megosztjuk a honlapunkon, facebook oldalainkon.

A deluxe.cafeblog.hu oldal egy kvízt is indított a népviseletekről, szeretettel hívunk mindenkit, töltse ki, ha kedvet érez hozzá!

A kvíz az alábbi linken érhető el:

Kvíz- Magyar népviseletek (deluxe.cafeblog.hu)

Emlékeztetőül a kihíváshoz:népviselet napja 2

az esemény szervezői az alábbi ismertetőt osztották meg a részvétel szabályairól

„A feladat:
Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya, mellény, blúz/ing vagy csak egy pántlika….) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Bátrabbak teljes viseletben is lehetnek a nap folyamán.
Az idén saját otthonainkban, családtagjainkkal tegyük ezt meg!
Ha meg szeretnéd mutatni, milyen kreatív voltál, készíts egy képet a ruhádról és töltsd fel ide az eseményhez helyszín megjelöléssel vagy küldd el a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy www,pompasnapok.blog.hu, blog felületén is megmutathassuk országnak világnak!

Használhatod a #nepviseletnapja #egynapnepviseletben kifejezéseket a kép szövegében. Arra figyelj, hogy ha többen vagytok a képen, minden esetben, a képen szereplő személy egyetértése szükséges a fotó megjelenítéséhez. Gyerekek esetén a szülők belegyezése és tudomása szükséges. „

(Forrás: Egy nap népviseletben 2020 esemény facebook oldala)

 

Fotók beküldési határideje: 2020. 04. 24. éjfél

 

Ünnepeljük együtt a magyar népviselet napját! Öltözzünk minél többen népviseletbe! Várjuk a fényképeket!

Ne feledjük:

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.” (Jean Jaurés)

hagyományőrző nap Nekézseny 2019

 

nekézsenyi lányok a hagyományőrző napon