Egyesületünk idei évének eddigi eredményei – dióhéjban

cropped-Együtt-nekézsenyért-Egyesület-logó-a.png

Örömmel tájékoztatjuk egyesületünk valamennyi tagját, és mindazokat, akik figyelemmel kísérik munkánkat és támogatnak bennünket, hogy az idei év első felében vállalt fő célkitűzéseinket- hagyományos egyesületi programjainkon túlmenően- teljesítettük. Bízunk abban, hogy a második félév is hasonló sikerek kíséretében zajlik majd.

Idén bővíteni kívántuk egyesületünk tevékenységét, melynek tartalmát három elemben határoztuk meg:

1. Pályázatok

2017-ben több pályázatot benyújtottunk, a folyamatban lévők mellett egyről már beszámolhatunk, miszerint az

            „Együtt egy egészségesebb életért Nekézsenyben”

című szakmai projektünk megvalósításához 2.500.000 Ft támogatást nyertünk el.

2. Szakmai programok, tapasztalatcserék létrehozása, lebonyolítása és támogatása

2017. augusztus 5- én a Matyóföldi Folklórfesztiválon vehetünk részt Mezőkövesden- köszönet alelnökünknek a kezdeményezésért és a szervezésért- Ennek keretében megismerkedhetünk a Matyóföld értékeivel, az ottani hagyományőrzők hazai és nemzetközi hírű tevékenységével és örülünk a lehetőségnek, hogy a nagy múltú fesztiválon bemutatkozhat egyesületünk népzenei csoportja, a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar. A Községi Önkormányzat által felkarolt és támogatott szakmai programon elnökségi tagjainkkal képviseljük az egyesületet, és bízunk abban, hogy hasznos ötletekkel, módszerekkel gazdagodhatunk, amit a jövőben kamatoztathatunk munkánk során.

3. Nekézsenyi Sport Klub (NSK) épületének felújítása

Az elmúlt hetekben korlátozott anyagi körülményeink ellenére elsősorban a közelgő (július 29-i) Nekézsenyi Sportnapra való tekintettel- de már gondolva arra, hogy távolabbi terveink között hangsúlyosan szerepel a nekézsenyi sportélet újbóli fellendítése- folytattuk az épület és környezete rendbetételét. Örömmel jelentjük, hogy elvégeztük a helyiségek takarítását és fertőtlenítő festését; besegítettünk a sportpálya és a patakpart tereprendezésébe; újrafestettük a kapukat, és önkénteseink további munkálatokkal kívánnak hozzájárulni szervezetünk egyik legnagyobb programja, a Sportnap sikeres lebonyolításához- mely segítségért nem tudunk elég köszönetet mondani.

 

Hamarosan mindhárom fent említett elemről bővebb tájékoztatást adunk.

 

Köszönjük eddigi támogatásukat és segítségüket, melyre a jövőben is számítunk.

 

Az Egyesület vezetősége nevében

Balogh Kitti elnök