2016.09.03-án a Hagyományőrzők I. Nekézsenyi Találkozóján került sor az aktív résztvevők közötti sorsolásra.

A Hagyományok Háza csapata, egyesületünk támogatásával, idén nyáron Nyári játék – Régi elfeledett tárgyaink címmel,14 héten át tartó internetes játékot hirdetett, honlapunkon és facebook oldalunkon.

A játékkal – azon túl, hogy szerettük volna ily módon is felhívni a figyelmet a Hagyományok Háza kiállításaira, gyűjteményeire,- a valamikor mindennap használt, de mára már elfeledett tárgyainkra kívántunk emlékeztetni. Úgy gondoltuk, hogy ebben a játékban az idősebb korosztály igazi nyereménye az emlékezés öröme lesz, a fiatalság pedig rácsodálkozhat arra, hogy nem mindig a mai kor eszközei a legpraktikusabbak a világon. A legnagyobb öröm pedig az lesz, ha minél többen eljönnek hozzánk a Hagyományok Házába, megnézni ezeket a tárgyakat, egy régi világ itt maradt emlékeit.

A játékban többek között az alábbi tárgyak fotóját láthattuk: légyfogó üvegedény, gyermek állóka, bellőke, krumplinyomó, csizmalehúzó, disznópörzsölő.

Játékunkat sokan figyelemmel kísérték és tippeltek, hogy mi is látható a képen.

—————————————————————————————————————–

A tippelők közül kisorsoltuk a nyertes nevét. Minél több képnél tippelt valaki, annál nagyobb eséllyel nyerhetett.

A nyertes Barta- Szalmás László lett.

Gratulálunk!

Köszönjük a játék megálmodójának Bánfalvi Lászlónénak (az egyesület alelnökének) az ötletet és a tárgyak fotózását, és Tózsa- Bánfalvi Gábornak (az egyesület web- és média felelősének), akinek a segítségével hétről hétre fölkerülhettek az új képek a Facebookra.

Még egyszer gratulálunk, s mindenkinek köszönjük a játékot.