Egyesületünk 2016 májusában, első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel hirdette meg fotópályázatát

Szeretem Nekézsenyt

címmel.

A kiírással az volt a célunk, hogy színvonalas, művészi értékű, egyben turisztikai célokat is szolgáló fotók szülessenek a Bükki Hegyhát rejtekében megbújó falunkról, Nekézsenyről.

Arra kértük a nevezőket, hogy alkotásaik mutassák be falunk még meglévő épített örökségét, az itt élők mindennapjait és ünnepeit. Jelenjen meg a gyönyörű természeti környezetünk, a falunkat övező tájak. Villanjon fel településünk vonzereje, beleértve a turista számára megkapó hangulatos kisebb részleteket is a különböző napszakokban. Mutassuk be a még fellelhető hagyományainkat és, neves személyiségeink emlékének őrzését. Megfogalmaztuk azt is, hogy szívesen látnánk nekézsenyi portrékat és szerettük volna megtudni azt is, hogy milyennek látják a mai Nekézsenyt a résztvevők.

Részletesen meghatároztuk a jelentkezés feltételeit.

A Pályázati naptárban rögzítettük a pályázathoz kötődő legfontosabb időpontokat, közöltük, hogy a pályázat helyezettjeiről a kiíró és a támogató dönt.

A beérkezett pályamunkákat közzétettük az Interneten, hogy kiderüljön, mely alkotás nyeri el a Közönségdíjat.

A pályázatra 28 alkotás érkezett, 7 alkotótól, 4- 4 művel, melyek a kiírásnak megfeleltek. Köszönjük nekik a részvételt.

A képek zöme falunk szép természeti környezetét, nevezetes építményeinket mutatja be. Portréval egy versenyző nevezett.

Valamennyi kép felhasználásra kerül a falunkat bemutató médiafelületeken a jövőben.

——————————————————————————————-

A döntés alapján, íme a győztesek, kiknek a nevezett alkotását itt is  megtekinthetik.

III. helyezést ért el a 2013.március 15. Panoráma a Bükkre című téli kép, fotózta Szabó Zsuzsanna. Bemutatja, hogy hozzánk télen is érdemes ellátogatni, hiszen gyönyörű a téli vidék, a távolban felsejlő Bükk. Szép kompozíció, szép fények. Hajrá turisták, várunk titeket.

II. helyezést ért el a Virágos parókia című fotó, készítője Szabó Katalin. Bemutatja, milyen szerepe van életünkben a virágos parkoknak, utal arra, hogy tavasztól őszig, milyen komoly munka fekszik abban, hogy egyre szebbek parkjaink, közterületeink. Mindez szorgalmas emberek munkája, akik mint a képen átrepülő méhecske, fáradhatatlanul végzik dolgukat. És ha mindez még falunk legújabb épületét is ábrázolja – a parókiát-, akkor minden adott az előkelő helyezéshez.

I. helyezett lett Magyar Imre: Felvég című alkotása. A kép kiválóan mutatja be, hogy miként illeszkedik a falu a tájba, ugyanakkor láthatjuk azt is, hogy fejlődik a település, hiszen új házak sorjáznak a képen. Átgondolt kompozíció, szépen kidolgozott fotó.

A versenyzőknek fotóikkal internetes közönségdíjat is volt lehetőségük nyerni:

Az online szavazással 62-en éltek, s az így kialakult végeredmény a következő lett:

  1. helyezett: Szabó Katalin, aki a Virágos Parókia című fotójára 24 szavazatot kapott, így ezzel messze leelőzte versenytársait.

Köszönjük Bánfalvi Lászlónénak (egyesületünk alelnökének) a versennyel kapcsolatos munkálatait és segítségét.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük minden versenyző részvételét.

Reméljük, jövőre minél többen találkozunk, mert újra meghirdetjük a versenyt, hogy elmondhassuk ismét, hogy

Szeretem Nekézsenyt!