”Csak hit van és cselekvés!”-Szeleczky Zita-

könyv

Felhívás jótékonysági könyvgyűjtésre

Az Együtt Nekézsenyért Egyesület, Nekézseny Község Önkormányzatának támogatásával magyar nyelvű könyvek gyűjtését szervezi a kárpátaljai Mezőkaszonyi Középiskola diákjai, valamint iskolai könyvtáruk számára. A könyvadomány alapját a valamikori Nekézsenyi Általános Iskola könyvtárából leválogatott könyvek adják, melyhez kérjük, Önök is tegyék hozzá a családjuk által nélkülözhető, már nem használt könyveket.

Mezőkaszony (Koson’) falu Ukrajnában Kárpátalján, a Beregszászi járásban fekszik, a határ közelségében. Több mint kétezer lakosának 90 %-a magyar. Középiskolájában a több mint 200 gyerek első osztálytól egészen az érettségiig tanul.

Adományunkat karácsonyi ajándéknak szánjuk, ezzel is segítve a gyerekeket anyanyelvük megőrzésében, ápolásában, idézve Széchenyi Istvánt: ”Nyelvében él a nemzet.”

Hálásan fogadunk jó állapotú gyermekkönyveket, ifjúsági irodalmat, szépirodalmi műveket, ismeretterjesztő könyveket, melyeket Nagy Istvánné, Éva könyvtárosunknál lehet az Idősek Otthonában, vagy a könyvtárunkban leadni.

A könyvadomány eljuttatásában Mező Miklós református lelkész-aki Mezőkaszony szülötte és maga is az iskola diákja volt-, lesz segítségünkre. Köszönjük.

 

Határidő: 2015. november 30.

Segítsünk,

hiszen

„nagyobb boldogság adni, mint kapni.”

(Apostolok cselekedetei 20:35)

Információ: Balogh Kitti, alelnök 06-30-575-3666