Immár harmadik hetéhez érkezett a Tesco ” Ön választ, mi segítünk” program 10. fordulójának szavazatgyűjtő szakasza, amely január 17-től február 13-ig tart.

Kérjük kedves követőinket, hogy amennyiben lehetőségük van rá és szeretnék célunkat támogatni szavazzanak ránk.

A pályázat során szeretnénk megvalósítani egy Madárbarát bemutató tanösvény kialakítását.

A madarak az éghajlatváltozás, a fakitermelések és a növekvő mezőgazdasági területek miatt hátrányos helyzetbe kerülnek. Egyesületünk tagjai szeretnék, a ritka és védett madarak, főként a veszélyeztetett fecskék védelmére felhívni a figyelmet, egyúttal központi helyen lévő parkunknak is szeretnénk új szerepkört adni.

A projekt során a falu központjában lévő parkot szeretnénk megújítani, amelynek virágosítása és fásítása egy másik pályázat keretében történik meg. A parkba egy Madárbarát bemutató tanösvényt szeretnénk elhelyezni e projekt keretében, még inkább felhívva a figyelmet a természet- és állatvédelemre.

E pályázatban fecskehotel, madárodúk és itatók lesznek kihelyezve önkéntesek bevonásával.

E mellett közösségépítő céllal madárismereti túrát tervezünk.

Tervezzük műfészkek és odúk készítését csoportfoglalkozáson önkéntesek bevonásával.

A projektben közreműködő önkéntesek, településünk lakói tevékenyen részt vesznek a környezet megóvásában, állatvédelmi tevékenységben, valamint a bemutatott eszközöket megismerve otthon is kihelyezhetnek hasonlókat.

Közvetetten a park kialakításával megszépül a hely, túraútvonalainkhoz kapcsolódóan és a helyi szállásokkal együttműködve szórólapok kihelyezésével is turisták és helyi lakosok figyelme még inkább a madár- és természetvédelemre irányul.

A szavazás január 17. és február 13. között zajlik, a mi programunkra az ózdi és a kazincbarcikai Tesco áruházakban lehet majd szavazni.

A szavazás a vásárlások után kapott zsetonokkal történik, kérjük, aki a Tesco áruházakban vásárol, és támogatni szeretné egyesületünket a mi programunk számára kialakított gyűjtőbe dobja be zsetonját.

S hogy miért szavazzanak ránk?

Egyesületünk lelkes önkéntesek tevékeny közössége. Nevünkben az Együtt és a Nekézsenyért nem

csak két szó, hanem valóban kifejezi hitvallásunkat.

Hiszünk a közösen megvalósított programok közösségformáló és jövőalakító erejében.

Mi merünk nagyot álmodni, és nem félünk a megvalósításért küzdeni, cselekedni.

Szeretjük kis falunkat, szívesen dolgozunk fejlődéséért, szépülésért.

Fontos számunkra a természet- és környezetvédelem, az élhető jövő.

Ezért tervezünk, ezért teszünk. Együtt Nekézsenyért.

A projekt során a falu központjában lévő parkot szeretnénk megújítani, melynek virágosítása és fásítása tavasszal kezdődik. A fecskehotellel, madárodúkkal és itatókkal felszerelt Madárbarát bemutató tanösvénnyel és a madárismereti túrákkal a természet- és állatvédelemre szeretnénk felhívni a figyelmet.

 

Szavazzon ránk, támogassa a madarakat!