Nekézseny lakosai közül bizonyára többen felfedezték már, hogy a polgármesteri hivatal előtt egy kupakgyűjtő szív került kihelyezésre.

Mivel ez egy civil kezdeményezés, egyesületünk hírt ad róla.

A kupakgyűjtő szív 2021. június 17-én foglalta el helyét a falu központjában.

Egyesületünket Magyar-Sebők Roberta tájékoztatta a kupakgyűjtő szív elkészülésének és kihelyezésének hátteréről és arról, kiért is folyik a gyűjtés.

A kupakok Báthori Kornél számára gyűlnek, aki egy berentei kisfiú nyitott szívsövénnyel, és kromoszóma rendellenességgel született, 6,5 hónapos kora óta West-szindrómás, ami az epilepsziának egy agresszív formája. A születéskori oxigénhiány miatt izomgyenge, ezért 3 éves korában tanult meg járni. Állapotának szinten tartása miatt rendkívül fontos a folyamatos rehabilitáció.

Kornélka szülei évek óta gyűjtik a műanyag kupakokat, és az alumínium dobozokat, hogy fiukat a megfelelő fejlesztésekre el tudják vinni.

Kornél állapota sokat javul ezek hatására, jelenleg a solymári Borsó-házban kap fejlesztést. Tavaly bejegyzésre került a támogatására létrehozott alapítvány is. Kornélka állapotáról, a kupak- és alumíniumdoboz gyűjtés eredményeiről szülei folyamatosan tájékoztatják az őket támogatókat Facebook csoportjuk segítségével, amely az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/groups/1367453833270544

Magyar-Sebők Robertát először arról kérdeztük, honnan jött az ötlet, ki készítette el a szívet, és hogyan lehet segíteni Kornélt.

Kérdésünkre elmondta, hogy ismerik Kornél szüleit, jó kapcsolatba kerültek és szeretnének segíteni a kisfiú gyógyulásában. Már ezelőtt is gyűjtötték neki otthon a kupakokat és alumínium dobozokat.

A kupakgyűjtő szívet Magyar Krisztián -Roberta férje- készítette el, akinek a foglalkozása hegesztő, így nem okozott nagy munkát neki az elkészítés.

Az alumínium dobozok és a kupakok gyűjtésével a szülők pénzt kapnak, így tudunk nekik valamennyi összeggel segíteni.

Aki segíteni szeretne az aludobozok gyűjtésével is, őket arra kérik, hogy tapossák össze a dobozokat.

Nagy örömmel adunk hírt arról is, hogy a szív csaknem megtelt, így hamarosan kiürítik és a kupakok elszállításra kerülnek.

Nagyon köszönjük Magyar-Sebők Robertának és Magyar Krisztiánnak a szív elkészítését, kihelyezését, valamint az összegyűlt kupakok elszállításának megszervezését.

Köszönet illet mindenkit, aki a gyűjtésben részt vesz, ezzel támogatva a gyermek gyógyulását.