Ma érkeznek Nekézsenybe az elkészült citerák

citerák kép

 

Korábbi cikkeinkben már hírt adtunk róla, hogy egyesületünk 2019-ben két pályázatot is megnyert a Csoóri Sándor Alapnál összesen 3.000.000 Ft értékben, mely összeget teljes egészében a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar támogatására fordítunk.

Az elnyert összeg egy része, 1.800.000 Ft oktatási célokra, másik része, összesen 1.200.000 Ft új ruhák, egy-egy rend gömöri népviselet beszerzésére fordítódik.

A pályázat megvalósítása zajlik, a megrendelt hangszerek, 4 db citera és 1 db köcsögduda, amelyek id. Szakál László citerakészítő hódmezővásárhelyi műhelyében készültek összesen 472.500 Ft értékben a tegnapi napon átadásra kerültek. Restás Tibor a Konkordi Terasz üzemeltetője utazott el a hangszerekért, és vette át őket, hogy a mai napon Nekézsenybe szállítsa azokat.

Ezúton is köszönjük Restás Tibornak a fáradozását, támogatását.

Az elkészült citerák csodálatos hangját már most hallhatják  egy videófelvételen, amelyet az alábbi linkre kattintva érnek el:

https://www.facebook.com/watch/?v=1014428722292526

Reméljük, hogy a közösség fejlődését szolgálhatják majd ezek a csodálatos hangszerek, valamint elősegítik a hagyomány őrzését, hiszen ez egyesületünk egyik legfontosabb célja.

Hálásak vagyunk a támogatásért, mely hosszú éveken át szolgálja majd településünk zenei életét!

citerák kép2

A fotón a hangszerek készítője id. Szakál László látható citerázás közben. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki csodálatos munkájáért.