A Nekézseny Községi Önkormányzat legutóbbi határozatával -ezzel is kihangsúlyozva a 600. évforduló jelentőségét-, egyhangúan úgy döntött, hogy megalapítja a Nekézsenyért Díjat, mellyel azokat a  személyeket kívánja megtisztelni, akik a község közéletének valamely területén olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve nyújtanak, amely a község szellemi és anyagi gyarapodásához hozzájárul.

Ennek értelmében adható a díj, a már csak emlékeinkben velünk élőknek is.

A Faluköszöntő Napon Polgármester Asszony bejelentette, hogy első alkalommal –posztumusz-, mindannyiunk kedves tanítójának, iskolánk valamikori igazgatójának, Igó Istvánnak ítélte a díjat a testület. Ugyanakkor azt is elmondta az ünnepségen résztvevőknek, hogy minden előzetes megbeszélés és várakozás ellenére,  sajnos Igó István idős özvegye és leánya Igó Lenke nem tudott körünkben lenni  az ünnepségen, így a közeljövőben személyesen keresi fel őket és adja át a díjat az Önkormányzat küldöttsége.

 

Igó István
1920. szeptember 3. Putnok – 1996. április 9. Nekézseny

IMG_3052IMG_3061

 

Igó IstvánÉvszázadok a Bükki Hegyháton_színes melléklet - finish.inddÉvszázadok a Bükki Hegyháton_színes melléklet - finish.indd

 

Részlet Bánfalvi László: Évszázadok a Bükki Hegyháton  című könyvéből. Képekre kattintva megtekinthető nagy méretben.