Zöld Nekézseny Hírcsatorna 21.

“újra fel kell fedeznünk, hogyan éljünk fenntarthatóan” :

olvasható a dívány.hu cikkében, mely Sir David Attenborough új filmje kapcsán ad átfogó képet jelenünkről és jövőnkről.

Ismeretterjesztő filmjeivel Sir David Attenborough angol természettudós nem elrettenteni vagy sokkolni, hanem lenyűgözni, inspirálni, valamint belátásra és cselekvésre ösztönözni igyekszik az emberiséget. Legújabb, A Life on Our Planet című dokumentumfilmjében – amellett, hogy bemutatja, mit, hol és mennyire rontottunk el – a lehetőségeinkre fókuszálva egy reménykeltő, optimista képet vázol fel az emberiség jövőjével kapcsolatban. Ahhoz azonban, hogy a víziója valóra váljon, ahhoz, hogy helyrehozzuk, amit elszúrtunk, cselekednünk kell, mégpedig azonnal.

34803053_22c8423909f49d4dd4f467fd47290dc7_x

Száz év múlva újra élhető lehet a bolygónk

A világ egyetlen nemzedéknyi idő alatt sodródott a klímakatasztrófa szélére, és az elkerüléséért is egyetlen nemzedékre nehezedik a felelősség – ez a nemzedék pedig a miénk. Az egyetlen kiút a válságból az, ha visszaállítjuk azt a természetes állapotot, azt a stabilitást és biológiai sokszínűséget, amit az elmúlt évtizedekben leromboltunk. Attenborough szerint ez a küldetés nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk – elég körülnézni a világban és példát venni azoktól, akik már elkezdtek tenni az élhető jövő érdekében.

A cikket olvasásra ajánlom:

https://divany.hu/vilagom/2020/10/06/david-attenborough-kihalas-megelozese/?fbclid=IwAR25b6EExVdP3pIKQor9TBTJWwihU0Ud1wfhh0Y5fefo137-GuXCDLBxRbA

Bné