Zöld Nekézseny Hírcsatorna 20.

10 sokkoló tény az eldobott cigicsikkekről

A Berek című portált (is)- honlap és facebook oldal – ajánljuk figyelmükbe ezzel az utóbbi, igen figyelemfelkeltő cikkel, mely 10 sokkoló tény segítségével a Cigicsikkmentes október kihívás alkalmából azt mutatja be, hogy mi történhet, ha rossz helyre helyezzük a cigarettacsikket- ha már sajnálatos módon dohányzunk-.

A JÖN Alapítvány második alkalommal rendezi meg a kihívással egybekötött edukációs kampányát a Cigicsikkmentes Magyarországért.

Az esemény célja felhívni a figyelmet a cigarettacsikkek és egyéb dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket ezen hulladékok környezettudatos elhelyezésének módjaira.

4000-toxikus-kemiai-anyag

 

Ijesztő, hogy egy cigarettacsikkel 1000 liter vizet is be lehet szennyezni és  az állatok élelemnek nézik és megeszik. Ennek az utóbbi ténynek nézzék meg egy szomorú példáját.

madar-cigi-csikk

 

A cikkből megtudhatjuk, hogy a leggyakrabban gyártott cigaretták 98%-a műanyag, s emiatt a leggyakrabban eldobott egyszer használatos műanyagtermék a cigarettacsikk és nem a PET palack.

Bízunk benne, hogy ezek a sokkoló tények elgondolkodtatóak lesznek sok ember számára…

Ajánljuk figyelmükbe a Berek portált: https://www.facebook.com/berekponthu/ ,

és honlapot is: https://berek.hu/

Bné