Zöld Nekézseny Hírcsatorna 17.
2020-ban ezek lettek Magyarország legjobb kenyerei
-ezzel a címmel olvashatjuk a Sokszínű Vidék portál egyik új cikkét, mely aktuális, így Szent István napja és az Új kenyér ünnepe előtt.
A magyar pékek kiválóan helytálltak a járvány idején és a pékszövetség által meghirdetett szakmai versenyen.
A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette kenyérversenyét, melyre bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett. A koronavírus-járvány miatt sokáig bizonytalan volt, hogy megtarthatják-e a versenyt, így idén viszonylag későn, június elején hirdették meg azt. A rövid határidők ellenére is közel félszáz nevezés érkezett, augusztus 4-én pedig Budapesten, az Országházban kihirdették a végeredményt.
A magyar pékek kiválóan helytálltak a járvány idején és a szövetség által meghirdetett szakmai versenyen. A kétfordulós versenyben a szakmai zsűrinek kifejezetten nehéz dolga volt. A döntőben 15 kenyeret kóstoltak, amelyekből hetet a Szent István-napi kenyér, nyolcat a 2020 leginnovatívabb kenyere versenyre neveztek.
Az idei Szent István-napi kenyér a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. által készített – Fülep Zsolt és Fülep Ádám által bemutatott – Hajdúsági házi kenyér lett.
Hajdúsági házi kenyér
Vissza a gyökerekhez: reneszánszát éli a kovászos kenyér– írja a portál egy másik cikke, amelyet szintén érdemes elolvasni.