Egyesületünk a Nekézseny Községi  Önkormányzattal és a Nekézsenyi Napraforgó Óvodával közösen szervezte meg a szüreti felvonulást 2020. szeptember 25-én 15 órai kezdettel.

A rossz idő ellenére a rendezvény hangulata kitűnő volt, amelyről az Agyagbanda és a Szabad Szombat Táncegyüttes gondoskodott.

A programok finanszírozását a NEA-NO-20-O-V-1041 számú “Zene ami összeköt és felemel” című pályázatunk tette lehetővé. Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

A rendezvény szüreti felvonulással indult, melyen az  óvodások és az őket kísérő szülők mellett részt vettek a Nekézsenyi  Hagyományőrző Citerazenekar és Pávakör tagjai. Az Agyagbanda szolgáltatta a zenés kíséretet, s a Pávakör tagjaival együtt énekelték szebbnél szebb népdalainkat a felvonulás útvonalán. Sajnos az eső többször megzavarta a rendezvényt, de ez nem vette el a résztvevők kedvét, akik az óvodához visszatérve a Szabad Szombat Táncegyüttessel egy vidám kis táncház keretében ismerkedhettek a néptánc alaplépéseivel.

Egyesületünk lelkes tagjai eközben finom kemencés rétest sütöttek melynek teljes bevételével a Nekézsenyi Napraforgó Óvodát támogatjuk. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Szíves hozzájárulásuknak köszönhetően Balogh Kitti, az egyesület elnöke összesen 65.500 Ft támogatást nyújtott át Ignécziné Medve Anettnek, az óvoda vezetőjének.

Fogadják szeretettel képes beszámolónkat:

 

szüreti felvonulás kép

szüreti felvonulás kép3

szüreti felvonulás kép4

szüreti felvonulás kép5

szüreti felvonulás kép2szüreti felvonulás kép10szüreti felvonulás kép7

Andók Veronika