Zöld Nekézseny

Zöld nekézseny

A hívószó: Zöld Nekézseny

 

Új Hírcsatornát indítunk

Kedves tagjaink, barátaink, támogatóink!

 

Akik figyelemmel kísérik tevékenységünket, tudják / tudjátok, hogy Egyesületünk egyik fő céljának az élhető jövő és a fenntartható fejlődés elősegítését nevezte meg.

Emellett munkánkat minden évben egy-egy általunk fontosnak ítélt és sokakat foglalkoztató tartalom köré építjük fel, ilyen volt az egészség, a nemzedéki együttélés, vagy a nekézsenyi népzenei kultúra témaköre.

Néhány hónapja az idei év tematikájának/programjának összeállításakor napjaink legégetőbb problémája, természeti környezetünk állapota, s annak védelme került figyelmünk középpontjába.

Ezért választottuk az idei év fő hívószavának a Zöld Nekézseny témakört, melyben elképzeléseink szerint, tágan értelmezve a környezetvédelem fogalmát, időről-időre jelentkezünk olyan hírekkel, ötletekkel a világból, hazánkból, szűkebb pátriánkból, melyek mind ezt a célt szolgálják.

Mikor terveinket készítettük, még nem gondoltuk, hogy napjaink koronavírus járványa felülírja nemcsak a mi terveinket, hanem fenekestül felforgatja egész világunkat.

Most minden energiánkkal az emberi élet védelmére kell koncentrálnunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Földünk gyógyulása a jövőnk záloga.

Ezért most útnak indítjuk a Zöld Nekézseny Hírcsatornánkat 1., mégpedig egy holnap aktuális hírt osztunk meg, a Greenpeace Magyarország jóvoltából.

 

 “Már csak pár nap, és ismét itt a Föld Órája! 🙌

Március 28-án, szombaton, helyi idő szerint 20:30-kor világszerte emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonukban, hogy így fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk megóvása iránt. 🌍 A lekapcsolás csak egy szimbólum: a WWF által indított kezdeményezés valódi üzenete az, hogy mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy elinduljunk a fenntarthatóság útján.

A Föld Órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának figyelmét, tavaly pedig már több mint 180 ország vett részt a kezdeményezésben. Bár ez az üzenet azóta is aktuális, a szimbolikus 60 perces sötétség mellett az akció 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

2020. március 28-án 20:30-tól egy órára te is oltsd le a világítást és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést. Te csatlakozol?”

Föld órájaForrás: Greenpeace Magyarország facebook oldala

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.