Csak a ‘Hírek’ megtekintése:

Eladó ház Nekézsenyben

Családi házat kereső nagy családok figyelem!

Az utóbbi időben elég sok ház kapott új tulajdonost kis falunkban, és egyesületünkkel is tettünk néhány kör sétát, hiszen lehet hogy már nem árulok el nagy titkot: önálló székhelyet keresünk magunknak. Idén a Magyar Falu Program keretében erre lehetőségünk is nyílik. Nem volt egyszerű a döntés, hiszen amellett, hogy egy alkalmas ingatlant kellett találnunk, megnehezítette a dolgunkat, hogy egy együttműködő és türelmes, akár hónapokat is váró tulajdonossal/tulajdonosokkal tudjunk együtt dolgozni. Mégis sikerült. Azonban ez a bejegyzés most nem erről szól. Új székhelyünkről később fogunk hírt adni. A pályázat beadásának munkálatai jelenleg is zajlanak.

Az ingatlan keresése közben kerültünk kapcsolatba Marikával, aki jelenleg is árulja azt a két szintes családi házat, amit nagyon nehéz volt “otthagynunk”. Egyesületi célokra azonban túl nagy lenne.
Nézzük melyikről is van szó:

marika

Csodálatos természeti környezetben található, békés, csendes helyen, mégis a falu központi területén. A házzal szemben az út másik oldalán kis patakunk csordogál, ahol kacsa-családok élnek. Igazán örömteli látvány. Egyik oldalon a Harka méltóságteljes képe fogad bennünket, és -nekünk ez már nem újdonság-, az egész települést erdők övezik, igazi üdülőövezetben élhetünk.

Nagyobb családnak kíváló lehetőség, és bár én nem vagyok értékbecslő, de ki merem mondani, hogy áron alul.
Falusi CSOK kapható rá. Helyi óvoda működik a településen, iskola pedig néhány kilométerre található. Nagyon örülnénk, ha egy újabb családdal gazdagodhatna Nekézseny.

Településünk az utóbbi időben rengeteget fejlődött, ezt megtekinthetik a www.nekezsenykozseg.hu oldalon.

Pozitívumként mindenképpen meg kell említeni a településen működő aktív közösségi életet, szinte bármilyen tevékenységbe be lehet kapcsolódni nálunk, az új ötletek pedig mindig jól jönnek. Működik Pávakör citerazenekarral, református zenekar (Hosanna), kreatívkodásra, művészkedésre is van lehetőség, szabadidőközpontunkban a testmozgás számos lehetősége kipróbálható. Ezen kívül aktív, “városi” méretű református gyülekezet működik helyben, Istennek hála. Egyesületi irodánkban mindig valamilyen új pályázati projekten dolgozunk, melyek újabb és újabb programokat jelentenek az itt lakóknak. Jelenleg pedig azon dolgozunk, hogy a kéktúraútvonallal összekössük Nekézsenyt. Felsorolni is hosszú lenne minden, de ha szétnéznek oldalunkon, akkor látni fogják.

Vállalkozási célra is alkalmas az ingatlan, sok lehetőséget rejt magába, és átalakításának csak a képzelet szab határt (és a pénztárca).

Bízunk benne, hogy mielőbb megtalálja méltó gazdáját.

További információ: ITT.

…és nem, nem kapunk ezért semmit, nem kezdtünk el ingatlanokat árulni, egyszerűen segíteni szeretnénk, mert segíteni jó, mert Marikától mi is maximális támogatást kaptunk, amíg úgy volt, hogy ez a házikó lesz a székhelyünk. Aztán másképp döntöttünk, de nagyon örülnénk, ha egy boldog család költözhetne be ide!

Érdeklődni: +36 31 325 9993

SzK

Beszámoló a Függőségből közösségbe kiadványról

158733016_758985328353072_2731082962428969912_n

Nagy örömmel számolunk be a nekézsenyi lakosoknak, hogy  januárban megérkeztek egyesületünk részére a várva várt Függőségből közösségbe kiadványok, 500 példányban.

A kiadvány bemutatására a református templom adott helyett.

Szabó Kitti az Együtt Nekézsenyért Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlevőket majd beszélt a kiadvány keletkezéséről, szerkesztéséről, a nyomdai dolgozók fantasztikus együttműködéséről, valamint megköszönte a kiadvány szerkesztésében és tartalmának megírásában részt vállalók közreműködését. Ezután Ottenberger Balázs református lelkész egy rövid áhitatra és közös imádkozásra hívta az egybegyűlteket. „Ha tehát a fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” Jn 8,36

Ezt az igét választottuk a kiadványunk mottójának, és hisszük, hogy ez az igazság az, amely reményt adhat a különböző addikciókkal szemben folytatott harcunkban.

Az Együtt Nekézsenyért Egyesület jóvoltából minden gyülekezeti tag, és minden nekézsenyi lakos kezébe veheti ezt a szó szerint életmentő kiadványt.

Nagy öröm számunkra, hogy egy valóban értékes és színvonalas kiadványt adhatunk át

nagyon reméljük, hogy ennek segítségével is az emberek igazán megértették a függőségek okozta ártalmakat, és a közösség és a hit ereje által minél többeknek sikerül majd  valódi szabadulásra jutni.

Egyesületünk továbbra is munkálkodik és továbbra is végzi szorgos munkáját.

 

A nekézsenyi lakosokra és a kistérségre gondolva szeretnénk beszerezni még több szájmaszkot , mivel sajnos nem tudhatjuk, hogy mi lesz még a jövőben és így is szeretnénk minél inkább segíteni a településünkön és térségünkben élőket.

 

Az egyszer használatos és a textil  maszkok elérhetőek lesznek az egyesületi irodában ahol szeretettel várunk minden kedves vásárlót.

Kerékpáros beszámoló

MEGÉRKEZTEK A KERÉKPÁROK

1
A kiszállítás december 22-én, kedden a terveknek megfelelően megvalósult, és átadásra került az 5 női és 5 férfi kerékpár.
A7304043
A7304067
A7304054
A kerékpárokat a logó hivatalos piros – zöld színeiben készítették el a kivitelezők. A vázak piros míg a villák zöld színűek. Így a teljes flotta egységes és az Együtt Nekézsenyért Egyesület színeiben látható.

A7304074

A beruházás a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében a “civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírás keretében valósulhatott meg. A támogatás teljes összege 1 748 930 Ft.

Ebből az összegből  tíz darab egyedileg elkészített kerékpár vásárlására nyílt lehetőségünk. 5 db férfi, és 5 db női kerékpár, valamint a női kerékpárokhoz kosár és csomagtartó került megrendelésre.

A kerékpárok a helyi lakosok és az ide látogató turisták számára egyaránt bérelhetőek lesznek, hisz beszerzésükkel kétféle célunkat szeretnénk megvalósítani. Ezek közül az első, hogy a település lakosai számára elérhetőek legyenek, másrészt pedig célunk, hogy a nekézsenyi szálláshelyek valamelyikét igénybe vevő turisták a kerékpárok kölcsönzésével minél több szép látnivalót fedezhessenek fel környékünkön, s a bérlési lehetőséggel is vonzóbbá kívánjuk tenni településünket az ide látogatók számára.

A kerékpárokat egy budapesti kisvállalkozás a Kruz Bike Company készítette el egyedi megrendelésünk alapján.

 

A7304085

Már nagyon vártuk, hogy megérkezzenek a kerékpárok, és ki is próbáltuk őket.

A7304158

Karácsonyi köszöntő és hírlevél

Kedves barátaink, támogatóink, kedves nekézsenyiek!

Karácsonyi köszöntő ENE

Ezúton szeretnénk megosztani év végi hírlevelünket, jó olvasást kívánunk!
A dokumentum 2 oldalas, lapozni szükséges:

ENE hírlevél 2

Önkéntesség Világnapja- díjazás

Nekézsenyi díjazott az Önkéntesség Világnapján

A www.nekezsenykozseg.hu oldalon megjelent cikket itt olvashatják.

microphone-1977718_1920

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában, 2020.12.07-én 9-11 óra között hangzott el egy riport Szabó Kittivel, egyesületünk elnökével, mely 12.05-én, szombaton készült, „Az év Borsod-Abaúj Zemplén megyei önkéntese 2020” Díj átvételekor. A riportot B. Tóth Erika miskolci tudósító, MTVA -Kossuth  Rádió munkatársa készítette.

A minap.hu is közzétett egy cikket, illetve a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház is posztolt Facebook oldalán.

 

Szüreti felvonulás Nekézsenyben

Egyesületünk a Nekézseny Községi  Önkormányzattal és a Nekézsenyi Napraforgó Óvodával közösen szervezte meg a szüreti felvonulást 2020. szeptember 25-én 15 órai kezdettel.

A rossz idő ellenére a rendezvény hangulata kitűnő volt, amelyről az Agyagbanda és a Szabad Szombat Táncegyüttes gondoskodott.

A programok finanszírozását a NEA-NO-20-O-V-1041 számú “Zene ami összeköt és felemel” című pályázatunk tette lehetővé. Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

A rendezvény szüreti felvonulással indult, melyen az  óvodások és az őket kísérő szülők mellett részt vettek a Nekézsenyi  Hagyományőrző Citerazenekar és Pávakör tagjai. Az Agyagbanda szolgáltatta a zenés kíséretet, s a Pávakör tagjaival együtt énekelték szebbnél szebb népdalainkat a felvonulás útvonalán. Sajnos az eső többször megzavarta a rendezvényt, de ez nem vette el a résztvevők kedvét, akik az óvodához visszatérve a Szabad Szombat Táncegyüttessel egy vidám kis táncház keretében ismerkedhettek a néptánc alaplépéseivel.

Egyesületünk lelkes tagjai eközben finom kemencés rétest sütöttek melynek teljes bevételével a Nekézsenyi Napraforgó Óvodát támogatjuk. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Szíves hozzájárulásuknak köszönhetően Balogh Kitti, az egyesület elnöke összesen 65.500 Ft támogatást nyújtott át Ignécziné Medve Anettnek, az óvoda vezetőjének.

Fogadják szeretettel képes beszámolónkat:

 

szüreti felvonulás kép

szüreti felvonulás kép3

szüreti felvonulás kép4

szüreti felvonulás kép5

szüreti felvonulás kép2szüreti felvonulás kép10szüreti felvonulás kép7

Andók Veronika

Elkészültek a citerák — öröm és hála a szívünkben!

Ma érkeznek Nekézsenybe az elkészült citerák

citerák kép

 

Korábbi cikkeinkben már hírt adtunk róla, hogy egyesületünk 2019-ben két pályázatot is megnyert a Csoóri Sándor Alapnál összesen 3.000.000 Ft értékben, mely összeget teljes egészében a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar támogatására fordítunk.

Az elnyert összeg egy része, 1.800.000 Ft oktatási célokra, másik része, összesen 1.200.000 Ft új ruhák, egy-egy rend gömöri népviselet beszerzésére fordítódik.

A pályázat megvalósítása zajlik, a megrendelt hangszerek, 4 db citera és 1 db köcsögduda, amelyek id. Szakál László citerakészítő hódmezővásárhelyi műhelyében készültek összesen 472.500 Ft értékben a tegnapi napon átadásra kerültek. Restás Tibor a Konkordi Terasz üzemeltetője utazott el a hangszerekért, és vette át őket, hogy a mai napon Nekézsenybe szállítsa azokat.

Ezúton is köszönjük Restás Tibornak a fáradozását, támogatását.

Az elkészült citerák csodálatos hangját már most hallhatják  egy videófelvételen, amelyet az alábbi linkre kattintva érnek el:

https://www.facebook.com/watch/?v=1014428722292526

Reméljük, hogy a közösség fejlődését szolgálhatják majd ezek a csodálatos hangszerek, valamint elősegítik a hagyomány őrzését, hiszen ez egyesületünk egyik legfontosabb célja.

Hálásak vagyunk a támogatásért, mely hosszú éveken át szolgálja majd településünk zenei életét!

citerák kép2

A fotón a hangszerek készítője id. Szakál László látható citerázás közben. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki csodálatos munkájáért.

 

 

Szállás a Bükkben közleménye

Kedves nekézsenyi Lakosok, tisztelt Vendégeink, kedves Barátaink!

Tegnapi napon Polgármester Asszony egyetértését és jóváhagyását kérve közösen azt a döntést hoztuk, hogy vendégházaink működését a koronavírus lecsengéséig, a rendkívüli állapot végéig határozatlan időre szüneteltetjük.

Ezt a döntésünket a holnapi naptól hatályba lépő, kijárási korlátozásról szóló rendelet csak megerősítette.

Nekézseny lakossága nagy szeretettel fogadott bennünket. Rendkívül sok segítséget kaptunk a nekézsenyi emberektől. A kezdeti nehézségeken túl egy hagyományokat és csodálatos kultúrát ápoló, zárt és barátságos közösséget ismertünk meg. Polgármester Asszony, a Képviselő-Testület, Jegyző Asszony, a Polgármesteri Hivatal, a konyha munkavállalói az Együtt Nekézsenyért Egyesület és a nekézsenyi lakosok erejükön felül teljesítenek a vírus megfékezésében, idős lakosaik ellátásában. Úgy gondoljuk a kialakult helyzetben nincs az a haszon, ami megérné kockáztatni a Lakosok és Vendégeink irányunkba tanúsított szeretetés és legfőképp egészségét.

Annak ellenére, hogy nagyon hiányzik az ottani közeg, a barátaink, a szomszédaink,azt a döntést hoztuk, hogy határozatlan ideig mi sem megyünk a településre pedig bennünket ez éltet, alig vártuk, hogy induljon a szezon.

Kérjük megértésüket és türelmüket! Higgyék el, ezt a csodát látni kell és megéri kivárni

Minden kedves ismerősünknek, vendégünknek, követőnknek és mindenkinek, aki olvassa közleményünket kívánunk jó egészséget! Vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Üdvözlettel: Mónika és Mihály
06-70/413-3988

FIGYELEM! Védőmaszk elérhető

MASZKÉRT HÍVD AZ ÖNKORMÁNYZAT TELEFONSZÁMÁT
maszk3

Nekézsenyben is többrétegű, mosható védőmaszkok gyártásába kezdtek önkéntesek

Először Málikné Kertész Klaudia jelezte, hogy maszkok varrásába kezdett, ehhez társult Andók Veronika és Dezső Lenke néni is. Megoldást kerestünk arra nézve, hogy hogyan tudnánk elérhetővé tenni a lakosság számára ezeket a maszkokat. Anga Márta édesanyja Marika néni szintén szép számban gyártja ezeket a védőeszközöket.

Amennyiben szükséged van maszkra, vagy tudsz olyanról, akinek szüksége van rá, de nincs internet elérhetősége, így nem jut el hozzá az információ:

1. lépés: Ne menj sehová, maradj otthon!
2. lépés: Hívd a Nekézseny Községi Önkormányzat telefonszámát +36 48 / 439 – 501 és kérj maszkot!
3. lépés: Várd meg, amíg eljuttatják neked!

FONTOS: csak akkor kérj, ha valóban szükséged van rá, mert nincs sajátod. A maszkok egyenlőre korlátozott számban érhetőek el. Egy személynek 1 db maszkot tudunk adni.

HA SEGÍTENI SZERETNÉL:
– a készítők örömmel fogadnak ruhaanyagokat és gumit, hiszen ebből is korlátozott mennyiség áll rendelkezésre.
Anyagok és gumi leadásának menete:

1. lépés: Ne menj sehová, maradj otthon!
2. lépés: Hívd a Nekézseny Községi Önkormányzat telefonszámát: +36 48 / 439 – 501
3. lépés: Várd meg, amíg elmennek hozzád a felajánlásodért!

– ha szeretnél segíteni varrni, vagy szabni, hívd Málikné Kertész Klaudiát: +36- 20- 371- 2053

Fotók a munkáról:

maszk   maszk2

maszk4
Amennyiben nagyobb összefogás történik, szeretnénk kórházakba is eljuttatni ezekhez hasonló védőmaszkokat.

Kitartást kívánunk mindenkinek!

Hamarosan indul a tavaszi szezon!

Községünk ifjúsági labdarúgócsapata hosszas téli pihenő után hamarosan elkezdi tavaszi menetelését a Heves megyei II. osztályú U19-es bajnokságban. Jelenleg a tabella harmadik fokáról várja a folytatást csapatunk.
89683024_197610181586454_185127805015556096_n89070471_641196616657637_1978032636823601152_n

A Bélkő SE – Nekézseny U19 csapata az előkelőnek számító harmadik helyről várja a tavaszi folytatást. Az első hazai bajnoki mérkőzésre március 29-ig kell várni, akkor ugyanis a Tarnaméra ifjúsági csapata fog jönni kis falunkba. Ellenben az őszi 3 itthon játszott mérkőzésekkel, tavasszal 5 hazai bajnoki mérkőzésre kerül sor Nekézsenyben.

Íme a tavaszi menetrend és a tabella:
(nagyítva a képre kattintva)

tavaszi_menetrend
tabella

Hajrá NYESE!