2c9db8c63b83dcde0b1335349a92cf13

Zöld Nekézseny Hírcsatorna 5.

Támogassuk a hazai kistermelőket

Ez a felszólítás került arra a képre, melyet a Greenpeace Magyarország közölt nemrégiben facebook oldalán (Április 16.), abban a híranyagban, melyben a kistermelők talpon maradását kívánja segíteni.

93550229_10158182898658349_7463324331926355968_o

A cikk szerint:

„ Az európai lakosság nagy része olyan haszonállatok húsát fogyasztja, amelyek sosem láttak napfényt, rendszeresen gyógyszerezik őket, és dél-amerikai GM szóját tartalmazó takarmánnyal etetik! Az iparszerű, nagyüzemi állattartás az erdőirtás fő mozgatórugója, és elismerten hozzájárulhat a mostanihoz hasonló világjárványok kialakulásához.

Ezekben a „húsgyárakban” rengeteg állatot tartanak összezsúfolva. A telepeken dolgozó munkások folyamatosan érintkeznek velük és elkaphatják az általuk hordozott kórokozókat. A becslések szerint a napjainkban felbukkanó fertőző betegségek 73%-a ún. zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség. Épp ezért most és a jövőben különösen fontos, hogy a nagyüzemi állattartás helyett a kistermelőket támogassuk.”

A Greenpeace felszólítja a döntéshozókat (az EU vezető képviselői és a nemzeti kormányok), hogy ne az ágazat nagyüzemeit támogassák, hanem a kistermelőknek segítsenek talpon maradni.

A szervezet felhívja az olvasók figyelmét, hogy mi magunk is sokat tehetünk, ha az állati eredetű termékek fogyasztásakor a hazai, szabadon tartott, legeltetett állatokból származó húst, tojást és tejtermékeket keressük. Ezek hazánkban legtöbbször tiszta természeti környezetből, sok esetben a nemzeti parkok területeiről származnak, maga a legeltetés pedig a természeti értékeink megóvásához is hozzájárul.

 

Ajánljuk a szervezet facebook oldalát, ahol sok fontos és hasznos információt olvashatnak:

https://www.facebook.com/search/top/?q=greenpeace%20magyarorsz%C3%A1g&epa=SEARCH_BOX

Bné