Zöld Nekézseny Hírcsatorna 4.

Nem vagyok árva, ne ments meg!

Bár már sok helyen megosztásra került, de itt is szívesen ajánljuk figyelmükbe és adjuk közre a Mályiban lévő Madármentő állomás napokban megjelent híranyagát a kisrigók érdekében: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue, https://www.facebook.com/madarmentes/,  s egyben hívjuk fel a figyelmet tiszteletreméltó tevékenységükre, mely minden támogatást megérdemel.

A madármentő állomás a Mályi Természetvédelmi Egyesület keretén belül működik. Az eltelt évek során több száz madarat és emlőst sikerült felnevelniük vagy segítségükkel a megfelelő orvosi ellátásban részesíteniük.

„Ismét beindult a rigószezon és vele együtt a feleslegesen összeszedett kisrigók százai. Az ilyen fejlődési szakaszban lévő kisrigót NEM kell megmenteni! 13-14 napos korukban kiugrálnak a fészekből röpképtelen állapotban. Szétszóródnak, elbújnak, hogy a ragadozók ne találják meg őket. Halk csipogással jelzik a szülőknek a helyzetüket és a szülő madarak etetik őket. Ebben az időszakban szokták megtalálni őket és teljesen feleslegesen elszakítani a szüleiktől. TEHÁT NEM  KELL ŐKET ÖSSZESZEDI ÉS MEGMENTENI!!! Ez egy teljesen természetes folyamat, amibe nem kell beavatkozni. Természetesen a csupasz, tokos, mozgásra, ugrálásra képtelen kismadarak mentésre szorulnak, ugyanígy mentésre szorulnak a sérült, vérző, állattámadást elszenvedett fiókák is. Ha sérült vagy csupasz fiókát találunk, keressük fel valamelyik mentőszervezetet és kérjünk segítséget.

Itt egy kis segítség, ha madárfiókát találunk:
http://www.mteweb.hu/app/fiokattalaltam.html

Köszönjük, a kisrigók nevében is.”- olvashatjuk a cikkben.

93803372_1357230641135413_3723052023550050304_o

Bné