Magyar Falu Program Falusi Civil Alap FCA-KP-1-2020/3-001353

Nagy örömmel és hálatelt szívvel számolunk be róla, hogy a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírásra, FCA-KP-1-2020/3-001353 azonosítószámon, Kerékpárvásárlás címmel benyújtott pályázatunk sikeresnek bizonyult.

Egyesületünk a döntési értesítő értelmében  1 748 930 Ft, azaz egymillió-hétszáznegyvennyolcezer-kilencszázharminc forint támogatásra jogosult.

Ebből az összegből  tíz darab egyedileg elkészített, az Együtt Nekézsenyért Egyesület logójával ellátott kerékpár vásárlására nyílik lehetőségünk. 5 db férfi kerékpár, és 5 db női kerékpár, valamint a női kerékpárokhoz kosár és csomagtartó került megrendelésre.

A kerékpárok a helyi lakosok és az ide látogató turisták számára egyaránt bérelhetőek lesznek, hisz beszerzésükkel kétféle célunkat szeretnénk megvalósítani. Ezek közül az első, hogy a település azon lakosai számára megkönnyítsük a közlekedést, akik saját kerékpárral nem rendelkeznek, de szívesen használnák,  második célunk pedig, hogy a nekézsenyi szálláshelyek valamelyikét igénybe vevő turisták a kerékpárok kölcsönzésével minél több szép látnivalót fedezhessenek fel környékünkön, s a bérlési lehetőséggel is vonzóbbá kívánjuk tenni településünket az ide látogatók számára.

A kerékpárokat egy budapesti kisvállalkozás a Kruz Bike Company készíti el egyedi megrendelésünk alapján. Ennek köszönhetően a biciklik színvilágukban egyesületünk arculatához igazodnak, valamint egyesületünk logóját is elhelyezi rajtuk a készítő.

Jelenleg a pályázat a Bethlen Gábor Alappal való  szerződéskötés fázisában tart, a Kruz Bike Company a tényleges megrendeléstől számított két héten belül elkészíti és kiszállítja a kerékpárokat.

Hálásak vagyunk, hogy egyesületünk, s így településünk is újabb eszközökkel gazdagodhatott a pályázatnak köszönhetően.

bicycle-2553927_1920