Rajzok, hálanaplók – ahogy az Istenbe vetett hit kibontja a lélekbe burkolt tehetséget

A karantén idején talán még fontosabb, mint máskor, hogy a bennünk felgyülemlett szorongást, aggodalmat valamilyen módon le tudjuk vezetni. Ennek egyik legjobb módja, ha valamilyen alkotás, kreatív tevékenység segítségével tesszük.

Örömmel nyújtjuk át a Pálné Hasilló Judit által készített kifestőket, melyeket nagy szeretettel küldött honlapunk látogatóinak.

Madaras-virágos kifestő

Judit mindig is szeretett alkotni, nagy vágya volt, hogy valamilyen saját keze által létrehozott alkotás segítségével fejezze ki, mennyire gyönyörű a világ, amelyet Isten teremtett számunkra.
Szilárd meggyőződése, hogy Isten azért adott tehetséget és indíttatást valamihez, hogy azt használjuk, kövessük az Ő vezetését és éljünk képességeinkkel.

Így kezdett el tanulni, kísérletezni a rajzolás, festés világában, majd körülbelül egy éve napló illusztrációkkal kezdett foglalkozni. Jelenleg már nem csak az akvarell technikát alkalmazza, hanem a tollrajzokat, vonalrajzokat is próbálgatja.

Judit maga így vall a munkásságáról:
„ Isten azért teremtette ilyen lenyűgözően szépre a bolygónkat, hogy ez is az Ő szeretetét tükrözze, hogy meglássuk nagyságát, és hogy gyönyörködjünk benne, hogy örömet vigyen az életünkbe! A természet, madarak, virágok, naplementék, azok a gazdag színek, minden amit magunk körül látunk, Isten ajándékai. Ezért kellene vigyáznunk rá, és értékesnek tartanunk, vagy egyáltalán észrevennünk, hogy van természeti környezet, ahol bizony élőlények élnek, de csak éljük az életet lehajtott fejjel a képernyőt bámulva… Erre szeretném felhívni a figyelmet, és a munkáimon
keresztül ezt szeretném kifejezni, hogy mennyire ámulatba ejt mindez, és hogy mások is figyeljenek oda a természet csodáira.
Sosem voltam a szavak embere, és zárkózott ember vagyok, és nem mindig tudom magam olyan módon kifejezni, ahogy a világ elvárja, vagy elismeri. De a művészet, az alkotás egy olyan dolog, amit hiszem, hogy Isten azért helyezett belém, hogy ezt kompenzálhassam egy kicsit.
Szeretem a tájképeket, virágok és állatokat, madarakat festeni elsősorban, de a csendéletek, és az épületeket is kedvenc témáim közé tartoznak. „

A napló illusztrációk mellett szívesen készít felnőtt kifestőket, de távlati terveiben szerepel keresztény tervezőnapló megalkotása, valamint mesekönyv és verseskötet illusztráció is.

Esőerdő-kifestő-1

Rajzai, munkássága bővebben megismerhető a Judit által vezetett blogon, melyet az alábbi linken érhetnek el az érdeklődők:

https://juditalkot.wixsite.com/juditalkot/blog

Nagyon szépen köszönjük Juditnak a kifestőket, sok örömet és sikert kívánunk alkotómunkájához!

Pillangó-virág-kifestő