Jó érzés hírt adni róla, hogy – több hónapos előkészítő munka után- a megnyitás után néhány héttel, mára az érdeklődők rendszeresen látogatják a Nekézsenyi Edzőtermet, mely egyelőre a Hagyományok Házában kapott helyet és sokféle eszközzel várja a mozogni vágyókat.

Kis ízelítő a teremről-egy személyes látogatás után-, elsősorban azok kedvéért, akik még nem vették a bátorságot, hogy felkeressék.

Lányok és most már fiúk is segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában és a gépek működésének bemutatásában. 14 év alatti gyermek nem tartózkodhat a teremben, csak szülői felügyelettel. Ezt leszámítva nincs életkorhatár. Minden korosztály megtalálhatja a számára és állapotának megfelelő edzésformát. Van lehetőség kardioedzésre is: a korszerű futópad, spinning és elliptikus eszköz alkalmas erre, melyeken monitorozni is lehet az elvégzett edzés paramétereit (megtett táv, eltelt idő, pulzus, elégetett kalória…) Aki nem tartozik már a fiatalabbak közé, akkor sincs mentség, hiszen ezeken a gépeken lehet lassan is mozogni- aerob edzést végezni pl. a futópadon sétálni is lehet!

Ezen kívül több súlyzós eszköz is rendelkezésre áll, de nem csupán nagy súlyokra kell gondolni. Biztos, hogy mindenki talál a maga számára megfelelő súlyt. Talajgyakorlatokhoz is mindenféle modern eszköz van, így lehetőség nyílik a test teljes átmozgatására. A falon informatív ábrák láthatóak, melyek a szakszerű edzést segítik elő, de személyes kérdés esetén Balogh Kitti gyógytornász szakemberként szívesen segít.

Hamarosan megérkezik a zord idő, és végre van egy hely, ahol összegyűlhetnek azok, akik tenni akarnak egy kicsit egészségükért. Higgyék el, nagyon jó érzés közösségben lenni!  Van, aki fogyni szeretne, vagy izmot erősíteni, vagy egyszerűen csak mozogni egy kicsit. A pingpong asztalok újra szolgálatba álltak, így a játék örömét is élvezni lehet a kemény edzés mellett. (Egy személyes megjegyzés: több évtized után nagyon jó érzés volt újra kézbe venni az ütőt és bármilyen hihetetlen, az izomemlékezet működött.)

Tervben van a terem folyamatos bővítése, ehhez szívesen fogadnak minden ötletet, tanácsot a működtetők: az Önkormányzat és az Egyesület. Az Ötletládába akár név nélkül is bedobhatóak a javaslatok.

Az Edzőterem várja az érdeklődőket. Mozdulj Nekézseny!

A képek október 16-án készültek.

             BLnéZs

 1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17