Csak a ‘Hírek’ megtekintése:

Szüreti felvonulás Nekézsenyben

Egyesületünk a Nekézseny Községi  Önkormányzattal és a Nekézsenyi Napraforgó Óvodával közösen szervezte meg a szüreti felvonulást 2020. szeptember 25-én 15 órai kezdettel.

A rossz idő ellenére a rendezvény hangulata kitűnő volt, amelyről az Agyagbanda és a Szabad Szombat Táncegyüttes gondoskodott.

A programok finanszírozását a NEA-NO-20-O-V-1041 számú “Zene ami összeköt és felemel” című pályázatunk tette lehetővé. Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

A rendezvény szüreti felvonulással indult, melyen az  óvodások és az őket kísérő szülők mellett részt vettek a Nekézsenyi  Hagyományőrző Citerazenekar és Pávakör tagjai. Az Agyagbanda szolgáltatta a zenés kíséretet, s a Pávakör tagjaival együtt énekelték szebbnél szebb népdalainkat a felvonulás útvonalán. Sajnos az eső többször megzavarta a rendezvényt, de ez nem vette el a résztvevők kedvét, akik az óvodához visszatérve a Szabad Szombat Táncegyüttessel egy vidám kis táncház keretében ismerkedhettek a néptánc alaplépéseivel.

Egyesületünk lelkes tagjai eközben finom kemencés rétest sütöttek melynek teljes bevételével a Nekézsenyi Napraforgó Óvodát támogatjuk. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Szíves hozzájárulásuknak köszönhetően Balogh Kitti, az egyesület elnöke összesen 65.500 Ft támogatást nyújtott át Ignécziné Medve Anettnek, az óvoda vezetőjének.

Fogadják szeretettel képes beszámolónkat:

 

szüreti felvonulás kép

szüreti felvonulás kép3

szüreti felvonulás kép4

szüreti felvonulás kép5

szüreti felvonulás kép2szüreti felvonulás kép10szüreti felvonulás kép7

Andók Veronika

Elkészültek a citerák — öröm és hála a szívünkben!

Ma érkeznek Nekézsenybe az elkészült citerák

citerák kép

 

Korábbi cikkeinkben már hírt adtunk róla, hogy egyesületünk 2019-ben két pályázatot is megnyert a Csoóri Sándor Alapnál összesen 3.000.000 Ft értékben, mely összeget teljes egészében a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar támogatására fordítunk.

Az elnyert összeg egy része, 1.800.000 Ft oktatási célokra, másik része, összesen 1.200.000 Ft új ruhák, egy-egy rend gömöri népviselet beszerzésére fordítódik.

A pályázat megvalósítása zajlik, a megrendelt hangszerek, 4 db citera és 1 db köcsögduda, amelyek id. Szakál László citerakészítő hódmezővásárhelyi műhelyében készültek összesen 472.500 Ft értékben a tegnapi napon átadásra kerültek. Restás Tibor a Konkordi Terasz üzemeltetője utazott el a hangszerekért, és vette át őket, hogy a mai napon Nekézsenybe szállítsa azokat.

Ezúton is köszönjük Restás Tibornak a fáradozását, támogatását.

Az elkészült citerák csodálatos hangját már most hallhatják  egy videófelvételen, amelyet az alábbi linkre kattintva érnek el:

https://www.facebook.com/watch/?v=1014428722292526

Reméljük, hogy a közösség fejlődését szolgálhatják majd ezek a csodálatos hangszerek, valamint elősegítik a hagyomány őrzését, hiszen ez egyesületünk egyik legfontosabb célja.

Hálásak vagyunk a támogatásért, mely hosszú éveken át szolgálja majd településünk zenei életét!

citerák kép2

A fotón a hangszerek készítője id. Szakál László látható citerázás közben. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki csodálatos munkájáért.

 

 

Szállás a Bükkben közleménye

Kedves nekézsenyi Lakosok, tisztelt Vendégeink, kedves Barátaink!

Tegnapi napon Polgármester Asszony egyetértését és jóváhagyását kérve közösen azt a döntést hoztuk, hogy vendégházaink működését a koronavírus lecsengéséig, a rendkívüli állapot végéig határozatlan időre szüneteltetjük.

Ezt a döntésünket a holnapi naptól hatályba lépő, kijárási korlátozásról szóló rendelet csak megerősítette.

Nekézseny lakossága nagy szeretettel fogadott bennünket. Rendkívül sok segítséget kaptunk a nekézsenyi emberektől. A kezdeti nehézségeken túl egy hagyományokat és csodálatos kultúrát ápoló, zárt és barátságos közösséget ismertünk meg. Polgármester Asszony, a Képviselő-Testület, Jegyző Asszony, a Polgármesteri Hivatal, a konyha munkavállalói az Együtt Nekézsenyért Egyesület és a nekézsenyi lakosok erejükön felül teljesítenek a vírus megfékezésében, idős lakosaik ellátásában. Úgy gondoljuk a kialakult helyzetben nincs az a haszon, ami megérné kockáztatni a Lakosok és Vendégeink irányunkba tanúsított szeretetés és legfőképp egészségét.

Annak ellenére, hogy nagyon hiányzik az ottani közeg, a barátaink, a szomszédaink,azt a döntést hoztuk, hogy határozatlan ideig mi sem megyünk a településre pedig bennünket ez éltet, alig vártuk, hogy induljon a szezon.

Kérjük megértésüket és türelmüket! Higgyék el, ezt a csodát látni kell és megéri kivárni

Minden kedves ismerősünknek, vendégünknek, követőnknek és mindenkinek, aki olvassa közleményünket kívánunk jó egészséget! Vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Üdvözlettel: Mónika és Mihály
06-70/413-3988

FIGYELEM! Védőmaszk elérhető

MASZKÉRT HÍVD AZ ÖNKORMÁNYZAT TELEFONSZÁMÁT
maszk3

Nekézsenyben is többrétegű, mosható védőmaszkok gyártásába kezdtek önkéntesek

Először Málikné Kertész Klaudia jelezte, hogy maszkok varrásába kezdett, ehhez társult Andók Veronika és Dezső Lenke néni is. Megoldást kerestünk arra nézve, hogy hogyan tudnánk elérhetővé tenni a lakosság számára ezeket a maszkokat. Anga Márta édesanyja Marika néni szintén szép számban gyártja ezeket a védőeszközöket.

Amennyiben szükséged van maszkra, vagy tudsz olyanról, akinek szüksége van rá, de nincs internet elérhetősége, így nem jut el hozzá az információ:

1. lépés: Ne menj sehová, maradj otthon!
2. lépés: Hívd a Nekézseny Községi Önkormányzat telefonszámát +36 48 / 439 – 501 és kérj maszkot!
3. lépés: Várd meg, amíg eljuttatják neked!

FONTOS: csak akkor kérj, ha valóban szükséged van rá, mert nincs sajátod. A maszkok egyenlőre korlátozott számban érhetőek el. Egy személynek 1 db maszkot tudunk adni.

HA SEGÍTENI SZERETNÉL:
– a készítők örömmel fogadnak ruhaanyagokat és gumit, hiszen ebből is korlátozott mennyiség áll rendelkezésre.
Anyagok és gumi leadásának menete:

1. lépés: Ne menj sehová, maradj otthon!
2. lépés: Hívd a Nekézseny Községi Önkormányzat telefonszámát: +36 48 / 439 – 501
3. lépés: Várd meg, amíg elmennek hozzád a felajánlásodért!

– ha szeretnél segíteni varrni, vagy szabni, hívd Málikné Kertész Klaudiát: +36- 20- 371- 2053

Fotók a munkáról:

maszk   maszk2

maszk4
Amennyiben nagyobb összefogás történik, szeretnénk kórházakba is eljuttatni ezekhez hasonló védőmaszkokat.

Kitartást kívánunk mindenkinek!

Hamarosan indul a tavaszi szezon!

Községünk ifjúsági labdarúgócsapata hosszas téli pihenő után hamarosan elkezdi tavaszi menetelését a Heves megyei II. osztályú U19-es bajnokságban. Jelenleg a tabella harmadik fokáról várja a folytatást csapatunk.
89683024_197610181586454_185127805015556096_n89070471_641196616657637_1978032636823601152_n

A Bélkő SE – Nekézseny U19 csapata az előkelőnek számító harmadik helyről várja a tavaszi folytatást. Az első hazai bajnoki mérkőzésre március 29-ig kell várni, akkor ugyanis a Tarnaméra ifjúsági csapata fog jönni kis falunkba. Ellenben az őszi 3 itthon játszott mérkőzésekkel, tavasszal 5 hazai bajnoki mérkőzésre kerül sor Nekézsenyben.

Íme a tavaszi menetrend és a tabella:
(nagyítva a képre kattintva)

tavaszi_menetrend
tabella

Hajrá NYESE!

Együtt Nekézsenyért – az adó 1%-okkal is

Az előző évekhez hasonlóan 2020-ban is lehetőség van az adó 1% felajánlására.

man-with-percent-sign-02

Miért nekünk adja?

Az Együtt Nekézsenyért Egyesület immár több mint 5 éve dolgozik a településért, programjainkkal, munkánkkal folyamatosan a falu fejlődésén munkálkodunk.

Pályázati lehetőségeinket mindig maximálisan kihasználva Nekézseny jó hírének öregbítése, hagyományaink megőrzése és ápolása kiemelten fontos feladatunk.

Kis helyi szervezetként munkánkat jelentős mértékben segíti az adó 1% felajánlásokból befolyt összeg, amely mindig teljes mértékben az egyesület céljainak megfelelően kerül felhasználásra.

A tavalyi évben az adó 1% felajánlásokból befolyt összeget a Nekézsenyi edzőterem fejlesztésére használtuk fel teljes mértékben, kis értékű eszközök beszerzésére. Így vált lehetővé számunkra az edzéshez szükséges eszközpark bővítése, valamint csocsóasztal és elektromos darts vásárlásával az edzés utáni levezetés, és szórakozási lehetőség is biztosítottá vált látogatóink számára.

Immár hagyománnyá vált rendezvényeinket a jövőben is szeretnénk megrendezni, sőt a programok színesítésére, bővítésére is vannak terveink. Távlati céljaink között szerepel az egyesületen belül működő Pávakör munkájának folyamatos segítése, az edzőterem további bővítése, túraútvonal kiépítése Nekézsenyben, gyógynövény és látványkert létrehozása, a helyi vállalkozásokkal és civil szervezetekkel való együttműködés minél szélesebb körben való kiterjesztése. Reméljük, hogy egyesületünk mihamarabb eljut arra a szintre, ahol már akár munkahelyet is tud majd biztosítani az itt élők számára. Ezen célok megvalósításához támogatásra van szükségünk.

Köszönettel vesszük, ha adója 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárul egyesületünk településünkért végzett munkájához, Nekézseny fejlődéséhez.

Együtt Nekézsenyért Egyesület adószáma:

18621556-1-05

“Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen”

 (Széchenyi István)

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2020. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak (2020-ban a Nemzeti Tehetség Programnak).

A rendelkező nyilatkozat innen letölthető:

http://www.egyuttnekezsenyert.hu/wp-content/uploads/2020/03/19EGYSZA_nyomtatvanykep.pdf

adó 1

Farsangoztunk…

Farsangi nosztalgia batyus bál

 

2020.02.29. Nekézseny, Balogh Béni Közösségi Ház

Fotók itt elérhetőek az eseményről.

Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar támogatása

Átadásra került a megnyert pályázati összeg a Pávakör vezetői részére

Mint arról korábban beszámoltunk, az Együtt Nekézsenyért Egyesület sikeres pályázatot nyújtott be, a Csoóri Sándor Alaphoz, melynek segítségével összesen 3.000.000 Ft összeget nyert el a Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar részére.

2020. február 8-án a megnyert összeg átadásra került a Pávakör vezetői részére.

A nyertes pályázat segítségével lehetőség nyílik hangszerek vásárlására, valamint a pávakör tagjai részére egy-egy rend gömöri népviselet beszerzésére.

A megnyert összeg lehetőséget biztosít a vezetők képzésére is, valamint a tagok részére szervezett oktatás is része a pályázatnak.

Nagy segítséget jelent ez, és mindenképpen előrelépés a Pávakör életében.

Erőt, egészséget, el nem fogyó lendületet és lelkesedést kívánunk a vezetőknek és a tagoknak egyaránt, hogy még sokáig működjön a Pávakör, zengjen a dal és szóljon a citera Nekézsenyben.
43122202_332116650869585_2429518482287624192_n-1

Hála és köszönet a szívünkben

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak akik segítettek az elmúlt időszakban
a Nekézsenyi Edzőterem költözésekor  és irodánk kialakításában, berendezésében

Mint arról már előző írásainkban beszámoltunk, egyesületünk egyedülálló lehetőséget kapott az önkormányzatunktól, egy irodahelyiséget bocsátottak rendelkezésünkre, melynek kialakításában nagy segítséget nyújtottak a felújítási munkálatok elvégzésével. Irodánk egyben egyesületi székhelyünk is lehet. Valamint új helyre, az iskolaépület régi szárnyába költözött át a Nekézsenyi Edzőterem. Köszönetünket ezúton is szeretnénk kifejezni az önkormányzat felé, megköszönve az eddigi segítséget, hálás és bizakodó szívvel az eddigi és jövőbeli sikeres együttműködésért.

Az irodahelyiség berendezésében Restás Tibor, a Konkordi Terasz tulajdonosa nyújtott segítséget és támogatást, aki megkeresésünkre elmondta, hogy tavaly immár második alkalommal került megrendezésre a Kolor Country, és a helyszín is ekkor ünnepelte első születésnapját. Az idei évre is sok terve van, a Konkordi Teraszt illetően, és reméli, hogy egy valódi közösségi, kulturális helyszínné válik, ahol minél több színvonalas rendezvény lebonyolítására kerülhet majd sor.

Kifejtette továbbá, hogy nagy örömére szolgált, hogy ilyen mértékű összefogással és segítőkészséggel találkozik kis falunkban. Éppen ezért hagyományteremtő céllal a jövőben is hasonló jellegű lehetőséget szeretne biztosítani egyesületünk számára. Reményei szerint a lakosság egyre szélesebb körét sikerül majd bevonni a jótékony célokért végzett tevékenységekbe, s a jövőben távolabbi településekről is mind többen érkeznek majd, hogy részt vegyenek a nekézsenyi eseményeken.

A tavaly nyári rendezvény keretén belül megrendezett Szekeres Adrienn koncert alatt kürtőskalácsot sütöttünk, s az ebből származó bevételt Tibor még megpótolva, megvásárolta és Nekézsenybe is szállította az irodahelyiség berendezéséhez szükséges bútorokat. Így kaphattunk tároló szekrényt, íróasztalokat, irodai széket, kanapét és dohányzóasztalt, valamint polcos szekrényt is az iroda komfortosabbá tételéhez.

A koncert alatt sütött tócsni és kürtőskalács, valamint az egyéb vendéglátás teljes bevételéből nem csak egyesületünket támogatta hanem a Nekézsenyi Napraforgó Óvoda gyermekei számára is vásárolt új és korszerű fejlesztő játékokat.

Nagy öröm számunkra, hogy vállalkozóként nem csak az üzleti előmenetel, de településünk hírnevének öregbítése, egyesületünk, és ezen keresztül az itt élők támogatása is fontos számára. Köszönjük az eddigi patronálást, reménykedünk további sikeres és gyümölcsöző együttműködésben is.

A felújítási munkálatok során többször is tagjainkhoz, településünk lakóihoz fordultunk segítségért, és hálásak vagyunk, hogy hívó szavunk mindig meghallották és mindig volt, aki segítő kezet nyújtott nekünk.
Köszönetünket fejezzük ki munkájukért, odaadó segítségnyújtásukért Szilágyi Tamásnak, Kiss Ferencnek, Málik Gyulának, Magyar Máténak, Magyar Dánielnek, Nagy Bencének és Csorba Péternek.

Szívünk hálával teli, bizakodva nézünk az új év kihívásai elé, köszönetünket fejezzük ki az eddigi támogatásokért.
Bízunk benne, hogy ebben az évben is sok közös alkalmon vehetünk részt, rengeteg szép élménnyel gazdagodva.

mixiroda

mixovi

Ügyfélszolgálat

Keress minket bizalommal!
Egyesületi ügyekkel kapcsolatban irodánkban és egyben új székhelyünkön állunk rendelkezésedre.
Beszélgetés

Hétköznapokon reggel 8 órától 12 óráig Andók Veronikát, egyesületi munkatársunkat keresheted,
velem pedig személyesen előzetes egyeztetést követően tudsz beszélni.
Bízunk benne, hogy így még hatékonyabbá válhat a munkánk.

Köszönjük önkormányzatunknak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a helyszínt.

Balogh Kitti

ENE